27 Temmuz 2015 Pazartesi

Lucid Rüya Tekniği

Giriş ve Başarı kısımların da anlattıklarınız ile Lucid Rüyanın ne gibi bir alakası var?

Hatırlarsanız bilginin değerini anlatmıştım ve hangi bilginin ne zaman nerede işimize yarayacağını öncedn kestıremeyeceğimizi o sebeple de her bilgiyi değerli kılmamız gerektiğini söylemiştim. Lucid Rüya bilgisi de bunların en başın da geliyor. Hatta bundan sonrasın da paylaşacağımız birçok bilgiden daha değerli bir bilgi.

Peki bu bilgiyi değerli kılan nedir?

 Bu soruya cevap vermeden önce belirtmem gereken çok önemli bir konu var. Lucid Rüya basit bir konu değildir ve ciddi riskleri olan bir konudur. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, gelişi güzel paylaşılmış, gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan sayısız bilgi kirliliği dolaşmaktadır Lucid Rüya hakkında. Lütfen bundan önce bu konu hakkında duyduğunuz her şeyi unutun. Ben şimdi size bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemlerini anlatacağım. Ancak eğer kalp hastalığınız, nefes darlığı (astım), şizofreni vb. ruhsal rahatsızlıklarınız varsa veya hamile iseniz

LÜTFEN BURADAN SONRASINI OKUMAYIN!


Lütfen Okumaya Buradan Başlayın
Daha Anlaşılır Olması İçin, Sırayla Devam Edin.

Uyarıya rağmen okumaya devam etmeyi seçtiniz o halde bilmeniz gereken çok önemli bir diğer konu da, kesinlikle bunu bir alışkanlık haline getirmeyin. Lucid Rüya bağımlılığının kişiyi ruhsal bazı sorunlarla tanıştırabilir. Gerçeklik ve rüya kavramlarında ciddi hasara neden olabilir ve kişi gerçeklikde mi yoksa rüyada mı olduğunu çoğu zaman karıştırabilir ve gerçekte yapmaması gereken riskli şeyleri rüyada olduğunu düşünerek yapmayı deneyebilir. Kişinin ölümüne kadar varabilecek ciddi riskler içermektedir. Lücid Rüya sebebiyle intihar etmiş bilinen 620 resmi kayıt vardır.  Uykusuzluk ve algı, odaklanma sorunları yaşamanıza sebep olacaktır. Kesinlikle Alışkanlık Haline Getirmeyin!

Öncelikle Lucid Rüya nedir onu öğrenelim. (LR kısaltması kullanacağım)

LR hakkın da ilk bilmemiz gereken şey, kesinlikle bir yetenek veya özel bir güç değildir. Herhangi dini bir mükafat yada ermişlik olmaığı gibi mistik bir yanı da yoktur. Günlerce kendinidi aç bırakarak veya belli bir takva ile ulaşacağınız bir mertebe veya büyü ve cinni bir etki ile de yaşanan bir durum da değildir. İnsan Beyni bir Hard Disk gibi çalışır, beynimize bilgiler sürekli olarak akar ve biz bu bilgilerin bir kısmını süzer ön belleğe ve diğer kısmını da daha derinlere atarız. Ön bellek dediğimiz bilinç ve daha derinler dediğimiz ise bilinç altıdır. İnsan beyninde depolanan bilginin %5 i bilinç de ve %95 i ise bilinç altında depolanır dediğimiz de, bilinç altımızın ne kadar devasa bir bilgi bankası olduğunu anlatmamıza sanırım gerek kalmayacaktır. Ancak ne var ki, biz asla bilinç altımızı yönetemeyiz ve LR de bilinç altımızdan hareketle başlamak zorundadır. Tamamen açık bir bilinç ile LR ye girmek neredeyse imkansızdır ancak LR sırasında kesinlikle bilincimizde olmamız da şarttır.

LR hakkın da kısa bilgiyi verdikten sonra, tekniğe geçmeden sorunun cevabını verelim. LR nin konularımız ile ne alakası var?  Şöyle ki, bir insanın başarıya ulaşabilmesi için en başta sahip olması gereken şey huzur ve güven duygularıdır. Kendisini uzursuz ve güvensiz hisseden birisinin sağlıklı kararlar vermesi ve sabırlı olması çok zordur. Yapılan bir çok araştırma da, güzel rüya gören ve rüyasını hatırlayan kişilerin günlük hayatlarında, sosyal ve ticari olarak daha aktif oldukları, daha pozitif yaklaştıkları ve de, daha doğru kararlar verdikleri isbatlanmıştır. Yani rüyalarımız bizi var olan hayatın zor şartlarında daha dirençli ve akılcı olmamıza ciddi faydalar sağlamaktadır ve bu durum da eğer rüyalarımızı kontrol etmeyi öğrenirsek bunu lehimiz de kullanma şansımız olacaktır.

Evet konu şimdi daha ilgi çekici bir hal aldı. Peki teknikler nelerdir?

Herkesin kolaylıkla deneyebileceği 3 teknik vereceğim.

1. Teknik; Öncelikle gün içerisinde kendinizi olabildiğince yorun ve yatmadan hemen önce tamamen uykunuz ile savaşın. Uykunuzun artık sizi en zorladığı anda kalkın ve duş alın, bu hem sizde pozitif bir rahatlamasağlayacak hem de, uykunuzu kısa süre kaçıracak. Ardından yatağınızda sizi rahatsız edebilecek her türlü fazlalığı yok edin ve bir kitap okumaya başlayın. Uykunuz tekrar sizi zorlayana kadar okumaya devam edin ve en son hadine geldiğinde saatinizi 5 saat 10 dakika sonrasına kurun. Işığı kapatın ve 10dk. daha uyku ile savaşın ve sonra kendinizi serbest bırakın ve uyuyun. Alarmınız çaldığın da muhtemelen son uykunuzda olacaksınız, yani uyanmaya yakın rüya görmeye başaladığımız zaman dilimi. Saatin alarmı ile uyanın ve hemen kalkın yataktan, 10 dakika dolaşın evin içinde ve mümkünse balkona çıkın ama hiç birşey yemeyin ve içmeyin. 10dk. sonra tekrar yatağınıza dönün uzanın ve rüyanızı kontrol edeceğinizi sürekli düşünerek tekrar edin. Aynı zaman da, ne görmek istediğinizi düşünün, görmek istediğiniz şeyler içinde bir parola belirleyin, mesela ''Merhaba'' kelimesi olsun ve bir kedi size Merhaba diyecek olsun. Bu istek bilinç altınıza işleyecektir, sonra uyuyun. Mhtemelen rüyanız da bir kedi size merhaba diyecektir ve bu da sizin o anda rüyada olduğunuzu anlamanıza ve bilincinizin yerine gelmesine sebep olacaktır. İşte o an itibari ile rüyanızı yönlendirebilir ve istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Sürekli olarak rüyada olduğunuzu hatırlatmayı da unutmayın.

2. Teknik; Daha garanti teknikleride birisi de Renk Tekniğidir. Daha garantidir ama biraz daha fazla sabır ister ilk deneyim için, ilk deneyimi yaşamak için birkaç gün geçmesi gerekebilir ama kesin bir yöntemdir. Öncelikle bir renk belirleyin mesela ''Kırmızı'' olsun. Her kırmızı renk gördüğünüz de kendi kendinize rüyada olup olmadığınızı sorun. Bunu kesinlikle alışkanlık haline getirmeniz ve istisnasız her kırmızı gördüğünüz de bu soruyu soruyor olmanız gerekiyor. Bununla beraber LR durumuna geçene kadar ki, bütün rüyalarınızı uyanır uyanmaz yazmaya çalışın ve yazdığınız rüyalarınızı gün içinde okuyarak tekrar gözünüzde canlandırın. Bu aynı rüyayı tekrar görme olasılığınızı arttıracağı gibi aynı zaman da rüyalarınıza daha korkusuz ve sempatik bakmanızı da sağlayacak ve böylece LR durumun da endişe edip uyanmanızı engelleyecek. Bir süre sonra bir Kırmızı çiçek, araba, kıyafet, kitap vs. birşey göreceksiniz ve Şaun Rüyada mıyım? sorunuzun cevabı evet olacak. O andan itibaren rüyanızı istediğiniz gibi yönetebilirsiniz ama arada kendinize rüyada olduğunuzu hatırlatmayı unutmayın.

Peki bunun zararlarını daha açar mısınız?

  • Gerçek hayattan sıkılma, Lucid Rüya‘ya bağımlı olma.
  • Beynin çok hızlı bir şekilde yorulması.
  • Metabolizma yavaşlığı. (Aşırı yorgunluk ciddi yaralanmalara yol açabilir.)
  • Kalp Ritmi Artış veya Düşüşü (Çok heycanlandığınızda -ki genellikle heycanlanırsınız- kalp ritminiz aksayabilir. Belli yaşın üstündekilerin Lucid Rüya yapmasını kesinlikle önermiyorum. Lucid Rüya sırasında ölen insanların sayısı 600’ü geçmektedir.
  • Psikolojik bozukluk. (Gerçek hayat ile Lucid Rüya‘yı ayırt edememe sorunu. İntihara kadar giden bir ruhsal bozukluktur.)
  • Uykusuzluk.
Not: 3. Tekniği buradan yazmıyorum, ilgilenen kişiler bana özel mesaj atarsa 3. tekniği vermeden önce bazı sorular sormam gerekiyor. Sorulara vereceğiniz cevaba göre 3. tekniği verebilirim.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Abi bak bu kadar bilgi irfan biliyorsun bakalım bunu da bilebilecek misin bunu bilirsen tamam: 29 + 2

    YanıtlaSil